ΦΟΡΤΩΣΗ...

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

• Olympic Hotel •

ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

Ο Δήμος Φαιστού στη Μεσαρά διαθέτει ένα πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα, καθώς και στοιχεία υψηλού κάλλους. Με επίκεντρο το ανάκτορο της Φαιστού που δεσπόζει στην περιοχή ξετυλίγει ένα μοναδικό τοπίο που συνδυάζει με απόλυτη αρμονία: την γαλάζια θάλασσα, τα σπάνιας φυσικής ομορφιάς βουνά που τα συνοδεύουν μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις, την πιο πολύχρωμη και πλούσια σε γεύσεις πεδιάδα στην Κρήτη.

Μεσσαρά

Τοποθετείται στη νότια κεντρική Κρήτη. Η Μεσσαρά εκτείνεται σε πάνω από 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ αριθμεί περίπου 25.000 κατοίκους. Συνδέεται με όλα τα μητροπολιτικά κέντρα της Κρήτης, όλα τα αεροδρόμια και όλα τα λιμάνια. Αποτελεί την «εναλλακτική πύλη» με παραλίες σπάνιας ομορφιάς. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα φτάνοντας στο νότο ν’ ανακαλύψουν πλείστες ομορφιές, συνδυάζοντας επισκέψεις σε μνημεία πολιτισμού, παραλίες, αλλά και στους ορεινούς όγκους τόσο του Ψηλορείτη, όσο και των Αστερουσίων. Είναι επίσης κοντά σε όλα τα κύρια αξιοθέατα της Κρήτης (όπως της Φαιστού, της Γόρτυνας, της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) και με εύκολη πρόσβαση σε πολλά μαγευτικά μέρη της Κρήτης.

Οικισμός

Ο οικισμός των Μοιρών υπήρξε κατά το παρελθόν και εξακολουθεί να είναι σήμερα ένα δυναμικό ημιαστικό κέντρο που συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας του νοτίου τμήματος του Νομού Ηρακλείου αφού ένα μεγάλο μέρος του κατοίκων του τμήματος αυτού να μετακινείτε καθημερινά προς τις Μοίρες για εργασία, εκπαίδευση, εμπορικές συναλλαγές, υπηρεσίες υγείας, δημόσιες υπηρεσίες, διασκέδαση κ.λ.π. Η ιστορία της περιοχής είναι πανάρχαια και αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της Μινωικής Περιόδου (3000 Π.Χ). Στις παραλίες μας, υπάρχουν καταστήματα, σούπερ μάρκετ, ταβέρνες και νυχτερινή ζωή. Το ξενοδοχείο μας στις Μοίρες είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης για αξιοθέατα. Παρ 'όλα αυτά, εάν αυτό που θέλετε είναι ξεκούραση και προσωπική γαλήνη, μπορείτε να το βρείτε με σιγουριά στην περιοχή. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε το είδος της ατμόσφαιρας που σας ταιριάζει στις παραλίες των περιοχών, είτε πρόκειται για την ενεργό, γεμάτο διασκέδαση ζωή ή την απόλυτη χαλαρωση.

Η περιοχή προσφέρει

Καταστήματα, Παραλίες, Mini Markets, ταξιδιωτικούς πράκτορες, φαρμακείο, ιατρός, βενζινάδικο, Diving Center, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, μπαρ, καφέ, Θαλάσσια σπορ, σνακ μπαρ, αρτοποιείο, αναμνηστικά, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σταθμό λεωφορείων, ταξί και πολλά άλλα που αξίζει να ανακαλύψετε.